Holi festival of colours

Gisteren werd in Brno het Holi festival of colours gehouden. Dit is een Indiase traditie, waarbij het begin van de lente wordt gevierd en de overwinning van het goede op het kwade. In Brno is een grote hindoegemeenschap en zij organiseerden het festival voor alle inwoners van Brno. Ik ben er heen geweest met een collega van mijn stage en een vriendin van haar. Er werd eerst heel veel gedanst en muziek gespeeld, zoals te zien en te horen in onderstaande video.


Daarna werd er met gekleurd poeder gestrooid en kon je traditionele Indiase gerechten proeven. Ik heb naanbrood gegeten, dat je kon dopen in een sausje met rijst en kip erdoor. Heel lekker en gelukkig niet te pittig.

 

Vervolgens hebben we nog een mooie wandeling gemaakt door de stad. We zijn  even in de Petrov Cathedral geweest, een bekende kathedraal in de stad. Daarna zijn we naar Špilberk Castle gegaan, een kasteel op de top van een heuvel dat tijdens de middeleeuwen is gebouwd en lange tijd dienst heeft gedaan als gevangenis en verdedigingsfort.

Heel leuk om de stad zo wat beter te leren kennen en om nieuwe mensen te ontmoeten. 

Reacties

  1. Erg leuk om te lezen dat je gezellig op pad gaat met een collega. Zo maak je nog eens andere tradities / festivals mee.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Tips voor de zomer

Mijn laatste dag in Brno

Brno update